petek, oktober 27, 2006

KD HOLDING IN DELO

Danes smo opazili prodajo deleža v Delu po tečaju 31.600 tolarjev. Nakup je bil opravljen 37.910 tolarjev, kar pomeni da je realizirana izguba v višini 842 milijonov tolarjev.

Seveda se ta izguba ne bo poznala v poslovnih knjigah, saj je KD Holding naložbo v Delo prevrednotil že ob koncu lanskega leta in sicer na tečaj 30.000 tolarjev. Torej bo v letošnjih poslovnih knjigah knjižen dobiček v višini 213 milijonov tolarjev...

Prav zanima me, kako bodo pojasnjevali to kupčijo.

9 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Na kakšni podlagi se lahko naložbo preovrednoti iz nakupne 38k na 30k? In kako se potem lahko prikaže dobiček, narejena je pa bila izguba? A v poslovnih knjigah pač nekaj piše, realnost je pa druga?

Anonimni pravi ...

Matr smo ene ovce... Se pravi, da je bil Slivnik ključ do te strategije, ki si jo je zastavi Gantar: da se zniža ceno delnic z nižanjem naklade in z njo vrednost časnika. In Slivnik je, glede na sloves, pravi človek za takšno stvar.

Genialno, res genialno. Edino mi smo pa res totalno zabite ovce, k tega ne vidimo takoj...

Anonimni pravi ...

KD skupina je podaljšana roka Janševe mafijske klike!

Anonimni pravi ...

Poslednje prav mogoče drži,zagotovo so v zameno dobili delež kmečke zadruge v DBS!Politično vezana trgovina z deleži za popolno politično prevlado nad medijskim in siceršnjim prostorom!

Anonimni pravi ...

Ali napovedana pripojitev Vzajemne k AdriaticSlovenici, katerega lastnik je KD, ne pove zadosti za kašno kravjo kupčijo je šlo pri Delu (in Mercatorju)?

Anonimni pravi ...

Matej ali te kot lastnika KDHR in KDHP ob takih potezah črno modrih nič ne skrbi, da bodo prej ali slej premoženje holdinga prenesli drugam? (lahko tudi v stilu holding poceni proda delo, AS.... v zameno pa group poceni kupi DBS.....)

Matej Tomažin pravi ...

Ja, kot lastnika delnic KD-ja me take stvari seveda pogrejejo. Ampak zgodba ima po mojem neko logiko...ki pa jo moramo slišati.

Seveda pa se lahko na koncu izkaže ,da sem preveč naiven ker upam in želim, da Gantar in njegova ekipa pelje KD kar se da pošteno...in da bomo nekoč "nagrajeni" tudi mali delničarji.

Anonimni pravi ...

ne poznam ozadja te zgodbe. vendar osebno ne vidim razloga zakaj ne bi KD poskušal delovati sebi v korist namesto v korist malih delničarjem. Ne vem, zakaj bi bili boljši od prevzemnikov ZVHR. Zarad vzajemnih skladov? Dvomim! So v zadnjem času naredil že kar nekaj potez ki niso bile ravno koristne za brand name.

P: nimam & ne bom imel KDHR, KDHP, SKDR; nimam točk VS; mogoče kdaj kupim KDIR.

Matej Tomažin pravi ...

Problem je lahko predvsem v tem, da se lahko denar steka drugam, ne da bi za to vedeli mali delničarji. Na primer da so Delo v resnici prodali po 45.000 tolarjev, prikazali pa so prodajo po 31.600 tolarjev, razliko pa na primer v kakšno davčno prijazno okolje na privatni račun...

 
Zgoraj zapisane misli so moje osebno razmišljanje in v nobenem primeru ne predstavljajo kakršnegakoli investicijskega priporočila. Za to se obrnite na vašega borznega posrednika...