ponedeljek, september 25, 2006

TELEKOM

Bolj kot berem o Telekomovih delnicah, bolj se sprašujem kdo bo na strani kupcev naslednji teden brez potrpežljivosti kupoval. Namreč pričakovanja so dandanes resnično visoko, zato mogoče ni odveč pogledati na izstopajoči kazalnik PE, ki pri ceni 75.000 tolarjih znaša 40.
Torej previdnost ni odveč. Res je, da v delniški strukturi manjka precejšen kos tujih vlagateljev, toda oni se po vsej verjetnosti ne bodo z glavo zaletavali v zid...

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

na kateri dobiček si pa dobil 40 matej?
tukajle so naračunali 20
http://www.vecer.si/vecer2006/default.asp?kaj=6&id=2006092605109746

Matej Tomažin pravi ...

hm, jaz sem prebiral prospekt za kotacijo in notri je poglavje o dobičkih na delnico in tam piše, da je dobička na delnico za 2005 1867 tolarjev. torej je pri 75k ceni PE 40.

Anonimni pravi ...

živjo, tukajle govorijo o 23mrd čistega...

http://www.nlb.si/images/osebne/nalozbe_vp/trgovanje/Telekom-sep-2006-slo.pdf

Anonimni pravi ...

Vsak je lahko kupoval na sivem trgu dokler se je še kaj dobilo. Tudi borzne hiše niso kupovale delnic "zastonj" v zadnejm času med 70K in 75K. Tudi one so si delale zalogo, razen Abanke, ki je bila glavni ponudnik Telekomovih delnic, ki pa je imela delnice v svojem portfeju že nekaj let.

Igor

Anonimni pravi ...

Matej, podatek da je EPS znašal 1.867 SIT velja samo za d.d., kamor pa se ne evidentirajo prihodki odvisnih družba (gredo direktno na PPPK). Potrebno je vzeti konsolidiran dobiček....

Matej Tomažin pravi ...

Vem, da je potrebno gledati konsolidirano bilanco in seveda konsolidiran dobiček. Prav zato sem navedel iz kje sem ven pobral to cifro, saj so v prospektu izpustili preračun na konsolidirane podatke...sicer pa mislim, da ljubljanska borza pri izračunu PE-ja ne uporablja konsolidirane bilance...(bi bilo smiselno preverit)

Anonimni pravi ...

prospekt je pa itak packarija, nevredna ˝2. največjega izdajatelja na LJSE˝. Da o predstavitvi za investitorje ne govorim.

 
Zgoraj zapisane misli so moje osebno razmišljanje in v nobenem primeru ne predstavljajo kakršnegakoli investicijskega priporočila. Za to se obrnite na vašega borznega posrednika...