četrtek, april 27, 2006

KDOR ČAKA DOČAKA

ETF na srebro pod oznako SLV bo začel kmalu kotirati in glede na to, da je Barclays že "položil" milijon in pol unč (in s tem povpraševanjem že močneje vplival na trg srebra) si lahko samo mislimo, kaj se bo zgodilo s ceno srebra, če bo omenjeni ETF pritegnil večjo pozornost vlagateljev - polna emisija predvideva 130 milijonov unč, kar je dobrih 15% celoletne proizvodnje.


Ker trg srebra ni tako likviden kot trg zlata, vsako novo povpraševanje občutno vpliva na ceno. Zato je povsem smiselno vprašanje ali ste že na srebrnem vlakcu?

6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

držiš srebro? v kakšni obliki & pri kateri ceni si vstopil?

Matej Tomažin pravi ...

ne držim srebra, sem pa lastnik certifikatov, ki so vezani na obliko srebra. Zadnja cena: okoli 12,2$ na unčo.

zakaj te to zanima?

Anonimni pravi ...

ker se mi zdi vstop v srebro zdej bolj tvegan kot pri ceni pod 10$. če si kupoval par mesecev nazaj, veliko lažje prebaviš 20% dnevne padce. vstop pri 12,5$ je verjetno glede na vrh še zmeraj ugodno samo..... razen če verjameš da gre srebro lahk do 20$ za unčo :)

Matej Tomažin pravi ...

Jaz ocenjujem srebro kot zgodbo z neuravnoteženo makroekonomsko enačbo ponudbe in povpraševanja. In verjamem, da se bo to neravnovesje nekoč odpravilo, kar ob trenutnem trgu pomeni višje cene srebra.

Tveganje seveda obstaja.

Anonimni pravi ...

Se pravi, nekaj podobnega kot DE000A0AB826, oz. ali je kaj boljsega na trgu? Hvala.

Anonimni pravi ...

za zamudnike.je po tvojem mnenju smiselen nakup prvi trgovalni dan v tem tednu,ali je boljs malce se pocakat?

 
Zgoraj zapisane misli so moje osebno razmišljanje in v nobenem primeru ne predstavljajo kakršnegakoli investicijskega priporočila. Za to se obrnite na vašega borznega posrednika...