torek, oktober 11, 2005

PETROL

Sprejeta sprememba časovnega okvirja modela izračunavanja cene naftnih derivatov je v tem trenutku voda na mlin Petrolu. V zadnjih dneh je namreč cena nafte nekoliko upadla, hkrati pa se trenutno ne pričakuje presenečenja, ki bi na hitro pognala vrednost nafte navzgor.

Tako bo lahko Petrol tekoče kupoval po nižnji ceni, medtem ko bo naslednja dva tedna prodajal po ceni, ki se je določila, ko je bila nafta še višja. Upravičeno lahko predvidevamo, da bo njegov zaslužek v tem obdobju nadpovprečen.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Menim, da na to gledamo tudi kot eden izmed vzvodov za krotenje "pred EUR" inflacije. Kolikor mi je znano, državni statistiki vzamejo cene tam okoli 20stega v mesecu in v naslednjih mesecih to pride na 25. oktober, 22. november, 20. december. To, da bodo decembra verjetno pobrali podatke že kak dan prej zaradi praznikov, pa tudi ni nobeno naključje. Tako bodo statistiki lahko naračunali pravo vrednost inflacije za čimprejšnji prevzem evropske domicilne valute.

 
Zgoraj zapisane misli so moje osebno razmišljanje in v nobenem primeru ne predstavljajo kakršnegakoli investicijskega priporočila. Za to se obrnite na vašega borznega posrednika...