ponedeljek, februar 19, 2007

KDHP NA 100 EUROV

Ko sem videl te posle, sem se nasmehnil in si rekel: končno prava vrednost. (Po moji oceni bo knjigovodska vrednost na 31.12.2006 v tem območju.)

No, šalo na stran.

Današnji izkupiček trgovanja z omenjenimi prednostnimi delnicami lepo prikaže slabe strani avkcijskega trgovanja. Pri slednjem se do točno določene ure vnaša nakupna in prodajna naročila, nato pa sistem sam določi enotni tečaj. Ker pri tem vlagatelji oddajajo tudi takoimenovana tržna naročila, je enotni tečaj zelo težko predvideti.

Posebej, ker taka naročila prihajajo zadnje sekunde pred izvršitvijo avkcije. Izmed teh pa je kar nekaj takih, ki to pomankljivost avkcijskega sistema izkoriščajo in sicer na način, da vlagatelji oddajajo naročila z majhnimi količinami.

To povzroči, da je količina na strani povpraševanja samo za kakšno delnico ali dve večja od dnevne tržne ponudbe, kar seveda rezultira v tem, da se nivo trgovanja premakne na višje ravni.

Torej pazljivost ni odveč.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Matej, vsaj eden je prodal KDHP po "posteni" ceni.

 
Zgoraj zapisane misli so moje osebno razmišljanje in v nobenem primeru ne predstavljajo kakršnegakoli investicijskega priporočila. Za to se obrnite na vašega borznega posrednika...