ponedeljek, februar 12, 2007

NOVA PREREKANJA, NOV ZALET?

Minuli vikend je poleg sestanka G-7 najbolj odmevala kritika ruskega predsednika glede "obnašanja" Združenih držav Amerike. Takoj smo lahko prebrali komentarje o nadaljevanju hladne vojne in seveda razmišljali o tem, kakšen vpliv bo to imelo na vrednost zlata.

Sodeč po prvih urah trgovanja vpliva sploh ni bilo čutiti, kljub temu pa lahko opažamo dokaj pozitivno naklonjenost. Slednja dobiva moment v sklopu tehnične analize, kjer je tečaj zlata uspešno prebil zgornjo trendno črto.

Podobno se zgodba odvija tudi pri srebru:


3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Matej, ne vem če kaj pomaga, vendar... Ko sem teden nazaj hodil po Madridu, je bilo ogromno ljudi opremljenih z reklamnimi tablami, da odkupujejo zlato. Ko si prišel zraven, si dobil vizitko z naslovom odkupnega mesta.
Morda, bi bilo to lahko povezano z ocenami o lepi prihodnosti zlata?!

Samo ugibam... lahko pa da je vse bolj lokalnega značaja.

Anonimni pravi ...

Mislim, da se je dalo nekaj podobnega videti (prebral v nekem komentarju) tudi na ameriški celini (zda, kanada). Trgovci z zlatom na veliko odkupujejo zlato. Reklame pa so nekako v smislu visokih cen in dobre priložnosti - hm, za koga...

p: certifikati na zlato in srebro

Anonimni pravi ...

Resna ¨hladna¨vojna se mi zdi manj verjetna,tovrstna geopolitična prerivanja(dostop do surovin,območij vpliva...)bodo ostala del političnega besednjaka.
Večja nevarnost je Iran z razvojem jedrskega programa in tiho podporo iraškim upornikom,tu sta Izrael in ZDA lahko hitro tankih živcev.
Trg v ta scenarij ne verjame,zato bi bila uresničitev toliko bolj boleča.

 
Zgoraj zapisane misli so moje osebno razmišljanje in v nobenem primeru ne predstavljajo kakršnegakoli investicijskega priporočila. Za to se obrnite na vašega borznega posrednika...