četrtek, september 29, 2005

KAJ ČE...

bi Ministrstvo za finance ali pa kakšno drugo ministrstvo ugotovilo, da je v bistvu zelo enostavno vplivati na trg vrednostnih papirjev v okviru zakonskih možnostih: na primer, da pošljejo predlog o nepričakovani obdavčitvi. Borzni trg pade v šok. Nato pa ta predlog lepo spremenijo ali pa umaknejo.

Kakšen je recept uspešnega investiranja za vlagatelja v takem okolju?

6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Če nisi Buffett, je možna pot ta, da poznaš kakšnega sekretarja na MF. Še bolje je, če si ta sekretar kar sam, v delnice pa investira prijateljica, s katero živiš na koruzi.

Anonimni pravi ...

biti uradnik :)

Matej Tomažin pravi ...

Moj odgovor se skriva v dnevnem trgovanju. Seveda pa za to potrebuješ likvidni trg ter večodstotne spremembe tečajev.

Anonimni pravi ...

i say get the hell out of this market. run forest, run...

Andrej pravi ...

Ob šoku (padcu) delnic kupuješ poceni in nato počakaš normalizacijo trga (9-12 mesecev). Ali preprosteje vnovčuješ spodrsljaje vlade.

Anonimni pravi ...

Mislim, da je malo naivno, da bi uradnik imel toliko znanja, da bi lahko vnovčil svoj oz. vladni vpliv na borzo. Ta teden je pokazal, da se jim niti približno ne sanja, kako lahko vplivajo na tečaje vrednostnih papirjev.

 
Zgoraj zapisane misli so moje osebno razmišljanje in v nobenem primeru ne predstavljajo kakršnegakoli investicijskega priporočila. Za to se obrnite na vašega borznega posrednika...