petek, maj 05, 2006

ANALIZE KD BPD

Javno objavljenje analiz posameznih vrednostnih papirjev s strani KD BPD je vsekakor pohvalno. Zanimivo bo videti analizo Mercatorja ali Krke, saj je znano, da so skladi KD-ja omenjene delnice na veliko prodajali (iz Mercatorja so celo v celoti izstopili).

Mislite da se priporočila KD BPD upoštevajo tudi pri samem upravljanju vzajemnih skladov KD-ja?

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Prvi dve naložbi VS Rastko na dan 31.03.2006:
Gorenje GRVG delnica Slovenija 7,19%
Krka KRKG delnica Slovenija 5,67%

Glede na njihovo analizo Gorenja bi rekel, da jih upoštevajo...

Matej Tomažin pravi ...

Samo glede na trenutni delež teh naložb je to težko sklepati. Na vzajemcih.com sem pri seznamu naložb namreč opazil, da je Rastko imel na začetku letošnjega leta 6,4% v Krki, 8,48% v Petrolu in 7,65% v Gorenju.

Vse te delnice imajo sedaj delež manjši, posebej pa Petrol, ki ga imajo sedaj 3,68%. Torej ni čisto skladno z njihovim priporočilom "drži", ki ga imajo za Petrol.

Je pa seveda res, da je lahko motiv prodaje drugi - npr. zavestno znižati izpostavljenost Sloveniji.

Sicer pa so ne glede na (ne)upoštevanje analiz letošnji rezultati dobri - 8% donos Rastka in 9% donos pri Galilea v letošnjem letu. Na koncu se namreč gleda samo doseženi rezultat. Ob danem tveganju seveda...

 
Zgoraj zapisane misli so moje osebno razmišljanje in v nobenem primeru ne predstavljajo kakršnegakoli investicijskega priporočila. Za to se obrnite na vašega borznega posrednika...