ponedeljek, maj 22, 2006

KAM SI ŠLA RUSIJA?

Ruski borzni trg je zajela "panika", ki sovpada z globalno korekcijo ter kratkoročnim umikom vročega kapitala iz razvijajočih se trg:
Kljub temu temelji ostajajo trdni:

  • devizne rezerve Rusije rastejo, kar daje stabilnost državi,
  • domača valuta je obsojena na uspeh zaradi zmanjšanja privlačnosti ameriškega dolarja kot tudi zaradi napovedanega začetka trgovanja z nafto, naftnimi derivati ter zlatom na RTS,
  • nafta ostaja v območju 70 dolarjev, kar naj bi pozitivno vplivalo na gospodarstvo Rusije.
Je torej zdaj čas za kratkoročno kupovanje?

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

kratkoročno kupovanje?

Matej Tomažin pravi ...

Ja, ker kljub dobrim temeljem nikoli ne veš, a je ta korekcija res samo korekcija ali samo napoved za kaj drugega - npr. negativni trend, ki bi sovpadal z globalnim negativnim trendom. Torej kratkoročno kupovanje se mi zdi smiselno.

Anonimni pravi ...

http://etfinvestor.com/article/11100

Anonimni pravi ...

Ali današnja precejšnja podražitev nafte na trgih lahko prepreči odboj tečaj in povzroči nadaljni globalni padec oz. nadaljevanje korekcije?

Matej Tomažin pravi ...

Višje cene surovin in nafte so bile po mojem mnenju samo izgovor za globalno korekcijo. Zato je težko oceniti, da bodo imeli kratkoročni skoki cen surovin, ki drugače vplivajo dolgoročno (npr. na inflacijo), takojšen učinek na borzi.

MIslim, da je vse možno.

 
Zgoraj zapisane misli so moje osebno razmišljanje in v nobenem primeru ne predstavljajo kakršnegakoli investicijskega priporočila. Za to se obrnite na vašega borznega posrednika...