četrtek, maj 11, 2006

PREVIDNO PRI ZLATU

Je na vrsti ponovno čas za malenkosten predih?

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Zanima me, če pri trenutnih nivojih pride do korekcije, kako bi se ta poznala na skladih, ki vlagajo v rudnike zlata (pri nas npr. Equities Gold mines)?

Matej Tomažin pravi ...

Mislim, da je to korelirano, kar pomeni da bo tudi sklad padel. Seveda to še ne pomeni, da je potrebno skakti ven iz naložbe, saj lahko korekcija traja samo kakšen dan ali dva...pa še na stroške transakcije je potrebno paziti.

Previdno torej...

Anonimni pravi ...

Drugače, sicer nisem v naložbi, vendar pa razmišljam o njej. Glede nato, da bo Kitajska povečevala rezerve zlata, mislim, da je na daljši rok še dosti prostora za rast, seveda z vmesnimi korekcijami. Vendar pa je moje mnenje, da ima na dolgi rok, večji potencial srebro.

Matej Tomažin pravi ...

Se strinjam s to ugotovitvijo. Dolgoročni trend vsekakor obstaja. Fundament isto.

Stvar je torej samo v vprašanju ali bo sedaj kratkoročna korekcija? Tukaj je potrebno opozoriti, da ni nujno, da se zgodi. Kar pomeni, da je smiselno, da v naložbo vstopamo postopoma...in da ne čakamo na neko pravo ceno, ker ni nujno, da jo bomo dočakali.

Anonimni pravi ...

Korekcija zna priti tudi ob prvih popuscanjih Irana. Ki bodo, ali pa ne.
Se pa bojim, da bo prisla sele malo pod $800. Tudi jaz bi korajzno vstopal postopoma.

 
Zgoraj zapisane misli so moje osebno razmišljanje in v nobenem primeru ne predstavljajo kakršnegakoli investicijskega priporočila. Za to se obrnite na vašega borznega posrednika...