četrtek, maj 18, 2006

VAS SKRBI PADEC TEČAJEV?

Če da, potem ste izbrani naložbi preveč izpostavljeni. V tem kontekstu je smiselno zmanjšati izpostavljenost, denar pa nameniti manj tveganim naložbam. In tukaj ne nasedite na znano laž, da so obveznice varna naložba. Ni nujno, kar pričajo tudi negativni letni donosi nekaterih obvezniških vzajemnih skladov, ki se tržijo v Sloveniji.

Cilj investiranja ne sme biti to, da ste "plačali" za dodatno skrb.

6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Men se zdi, da naši vzajemni skladi vse preveč najprej mislijo na svojo rit, šele potem pomislijo na njihove vlagatelje. Kakšni so kontrolni mehanizmi, da si recimo upravljalec ne more na račun izgube sklada polniti lastni račun?

Matej Tomažin pravi ...

el_dorado, po mojem mnenju je relativno varna naložba v upravljanje gozdov. Najbolje je, da si prebereš malo o tem preko googla - vpiši "invest in timber". Našel boš nekaj kanadskih podjetij, ki imajo stabilne donose in dobre dividende. Po mojem je to zanimiva rešitev - ki pa jo moram začeti dodajati tudi v svoj lasten portfelj. Trenutno v sklopu "varnih" naložb pokrivam vodne resurse ter uran.

Anonimni pravi ...

Na kapitalskem trgu je eno od pravil, da ni pravil, oz. ima vsako pravilo slejkoprej izjemo.Tudi gozdovom se lahko zgodi kakšen velik požar(se posebaj v USA, Kanadi), pa tudi ostale naravne nesreče so vse pogostejše.Res varne nalozbe ni, lahko pa izbereš trenutno najvarnejšo; v SLO so to trenutno nepremičnine.

Matej Tomažin pravi ...

Dokler ni potresa? Nepremičnine bi jaz raje kupoval na Hrvaškem. Pri nas bodo nepremičnine držale ceno samo v strogem centru ter na dobrih lokacijah. Če pogledam, koliko se gradi in kakšen je demografski trend, pridem zmeraj do dvoma glede investiranja v nepremičnino. Seveda pa se lahko tukaj motim....

Anonimni pravi ...

zakaj ne objavljaš svojega portfelja in transakcij?

Anonimni pravi ...

Res je, tudi pri nepremičninah lahko pride do "balona" in padca cen le teh; kar bi bilo v SLO in še posebaj v Ljubljani celo zelo zaželjeno....Torej, nič ni 100% varno, ali pač?

 
Zgoraj zapisane misli so moje osebno razmišljanje in v nobenem primeru ne predstavljajo kakršnegakoli investicijskega priporočila. Za to se obrnite na vašega borznega posrednika...