nedelja, januar 21, 2007

NADZORNIKI - SPREGOVORITE!

Zgodba o menjavi člana nadzornika v Intereuropi, ki se je na nek način iztekla minuli petek z dejanskim odpoklicem (čakamo še na morebitne tožbe), je pritegnila mojo pozornost od samega začetka. To pa predvsem zaradi tega, ker je bila finančna javnost takoj, ko je bil dan predlog sklica skupščine, deležna medijskega obračunavanja.


Tak način komuniciranja sicer ni primeren - nadzorniki delujejo v kolektivnem smislu in ne kot samostojni člani. Dvome, očitke ter druge žgečkljive podrobnosti je najbolje posredovati preko zapisnika sej nadzornega sveta. Vseeno pa je medijsko obračunavanje pokazalo, da ko teče voda v grlo, potem se stvari začnejo premikati.

Z objavo očitkov, o katerih je nato nadzorni svet razpravljal na redni seji, se lahko delničar vpraša, zakaj se ta vprašanja niso razrešila že prej - na primer takrat, ko so se ti dogodki zgodili.

To zelo spominja na skoraj pozabljene dogodke iz BTC-ja, ko je eden izmed nadzornikov "izpadel" iz privatizacijske igre. In je nato postal zelo aktiven...

Vse to nas na koncu napelje k razmišljanju: koliko nadzornikov je danes tiho, kljub temu, da so priča mnogim nepravilnostim?

Jaz mislim, da veliko. Zato nadzorniki, spregovorite...

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

8% skok IEKG, ki se je zgodil prvi trgovalni dan po Novem letu (na Matejevi sliki komentar "kljub temu, da se zaplet zaostri ..."), je verjetno posledica novice o zajetnem Lovšinovem prednovoletnem nakupu IEKG.

Matej Tomažin pravi ...

Ja, to je res. In hkrati lepo pove, da vlagatelji pač niso niti trznili na morebitne nepravilnosti...

Anonimni pravi ...

Etični kodeks združenja članov nadzornih svetov in upravnih odborov:
Poslanstvo ZČNS je povezovanje članov nadzornih svetov in neizvršnih članov upravnih odborov,spodbujanje uspešnosti njihovega dela ter skrb za dvig ugleda funkcije članstva v nadzornem svetu in upravnem odboru.

Pravila združenja članov nadzornih svetov in določila Častnega razsodišča 19.člen do 21.člen...sprejetje osnovnih dokumentov v letu 2006,še ne zagotavlja nujno tudi njihovega izvajanja....

 
Zgoraj zapisane misli so moje osebno razmišljanje in v nobenem primeru ne predstavljajo kakršnegakoli investicijskega priporočila. Za to se obrnite na vašega borznega posrednika...