sreda, januar 10, 2007

NLB IN NAČIN KOMUNICIRANJA

Današnja vest o tem, da se je nadzorni svet NLB "zahvalil" dvema članoma uprave, me je presenetila predvsem v načinu komuniciranja naše največje banke.

Če je že prišlo do sprememb v vodstvu naše največje banke, bi v skladu normalnega komuniciranja pričakoval, da bodo objavljeni tudi razlogi, zakaj je do tega prišlo.

Tako pa nam ne preostane nič drugega kot ugibanje....

Tak način komuniciranja vsekakor prispeva k trenutnemu stanju na sivem trgu, kjer se odkupna cena NLB delnic zadržuje med 146 in 167 EUR. To je okoli dvakratnik knjigovodske vrednosti, kar je v primerjavi s srbskim borznim trgom nizko. Tam banke kotirajo pri tri do štirikratniku knjigovodske vrednosti, kot so to izračunali analitiki FIME:

Je torej smiselno izkoristiti tako stanje v Sloveniji?

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Moje mnenje je, da je dol tako stanje predvsem zato, ker imajo banke še dokaj neizdelano strategijo poslovanja ter se zato v njih skriva večji potencial. Ko banko kupijo nadomestijo kadre z bolj sposobnimi, če je potrebno, kar lahko drastično poveča učinkovitost bance in s tem tudi dobiček. V tem grmu je najverjetneje zajec, ki dviguje cene bank na jugu. Pri nas je ta potencial že veliko majši. Ergo tudi skonto.

LP, M.

Anonimni pravi ...

Tocno to M.K. ampak tudi NLB ima po mojem prepricanju se precej notranjih rezerv. Na dooolgi rok je tudi NLB zanimiva delnica. Letos je bil dobicek obcutno vecji. Podrazili so e.bancnistvo, zaracunavajo trajnike, resno so zaceli delati s skladi...
A kdo ve, kje se jo da kupiti?
LP
Tomaz

 
Zgoraj zapisane misli so moje osebno razmišljanje in v nobenem primeru ne predstavljajo kakršnegakoli investicijskega priporočila. Za to se obrnite na vašega borznega posrednika...