torek, april 10, 2007

BANKA KOPER SPET POCENI

Tokrat s strani Luke Koper, ki je danes prodala 8,3 odstotni delež Banke Koper. Prodajna cena je ista kot jo je pri prodaji dosegla Intereuropa, kar kaže na izvrševanje nakupnih opcij.

Če odmislimo, da se je delež prodal sorazmerno poceni ter da nismo zaznali v javnosti nikakršnega odziva na to, da letna poročila vnaprej dogovorjenih obvez o prodaji, se je vsaj smiselno vprašati zakaj se Luka Koper ni odločila prodati delnice Banke Koper takrat kot Intereuropa. Glede na dejstvo, da je bila cena že vnaprej definirana, potem je bilo nesmiselno s prodajo čakati dva meseca, saj se cena v tem obdobju ni spremenila. Če bi Luka Koper prodala delnice Banke Koper takrat kot jih je Intereuropa, bi lahko kupnino povečala vsaj za obresti kratkoročne vezave (recimo od 3,75% do 4% letno). V številkah to pomeni od 155.902 EUR do 166.295 EUR.

Sedaj je na vrsti samo še Istrabenz in če bo tudi pri njemu ista prodajna cena, potem se res lahko vprašamo, ali je podjetjem vseeno kdaj dobijo kupnino.

Ni komentarjev:

 
Zgoraj zapisane misli so moje osebno razmišljanje in v nobenem primeru ne predstavljajo kakršnegakoli investicijskega priporočila. Za to se obrnite na vašega borznega posrednika...