nedelja, april 08, 2007

RUSKI TUŠ ZA KRKO

Prodajni rezultati Krke razkrivajo, da tradicionalno najboljše tromesečje letos ni prineslo bistvene rasti v Vzhodni Evropi. Omenjena regija je v zadnjih letih bliskovito rasla, letos pa te rasti nismo zaznali.

Vir: www.krka.si

Največ zaslug zato ima ruski trg, kjer je Krka začutila težave, ki so se pojavile pri izvajanju programa DLO (zmanjšanje nabora zdravil, zamujanje s plačili ipd.). Tako so prodajni rezultati skupine Krke v Ruski federacij i glede na lansko prvo tromesečje bistveno slabši:

Vir: www.krka.si

Kako dolgo se bodo težave na ruskem trgu še čutile je težko reči, po vsej verjetnosti pa letošnji prodajni rezultati ne bodo dosegli visoko letečih napovedi. Zato bo po vsej verjenosti potrebno tudi kakšen popravek že narejenih analiz - npr. analiza Erste bank vsebuje pričakovanja, da bo Krkina rast prihodkov v letošnjem letu dosegla 16,3% :


Toda dejanska rast v prvem četrtletju, ki je najmočnejše, je bila 13%. Negativna presenečenja so zato povsem verjetna...

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Primerjava z lani je resnična. Vendar pa bi bilo prav povdariti da so ti podatki že nekaj časa znani velikim player-jem tako da je to že vkalkulirano v ceni delnice.
Trenutno poganjajo Krko gor drugi faktorji denimo napovedani split...

LP
TineM

Anonimni pravi ...

Ma kakšen split jo poganja...poganjajo jo mali vlagatelji z kar nekaj odvečnega denarja, ki za drugo delnico kot Krko sploh še slišali niso, pa še vsi sosedje so baje zaslužili...Negativnih izkušenj (vsaj konkretnih) pa z Krko še ni bilo. Zato se je trgovanje razpaslo na nivoje ko je ze vsak slovenec borzni analitik...pač daš v Krko pa si zmagovalec:-) Koga brigajo realni rezultati...Vsaj jaz imam take izkušnje iz okolice ko ti vsaka mamca al pa ata soli pamet..:-):-)

Anonimni pravi ...

Obrni graf prodaja+skupine+krka+-2007-vzhodna+evropa. Prvo četrtletje zamenjaj z četrtim kvartalom, tak bo končni videz grafa. Drugače pa jutri na borzni konferenci izveš za odgovor.

Anonimni pravi ...

kosirc,
KRKG ne kupujejo le mali delnicarji. Ce pogledas trgovanje, je z njo kar 3M eur na dan prometa. In stara mama ne kupi po 200 lotov v naenkrat.
Dve tuji hisi ocenjujeta target price nad 950 eur. Glede na stanje na LJSE bi lahko bila drazja. Seveda pa bi lahko bila nizja, ce primerjamo njeno konkurenco. Torej...

Anonimni pravi ...

Ma dajte nehat srat po tej Krki že enkrat, mal poglejte Luko, Intereuropo, Istrabenz ipd. ne vem zakaj tam ni nobenih komentarjev

 
Zgoraj zapisane misli so moje osebno razmišljanje in v nobenem primeru ne predstavljajo kakršnegakoli investicijskega priporočila. Za to se obrnite na vašega borznega posrednika...