ponedeljek, november 13, 2006

INA

Danes je bilo v hrvaških medijih objavljen poziv za nakup delnic Ine. Na voljo je 15% delnic (plus dodatna dva po potrebi), prve slike iz bančnih poslovalnic pa me spominjajo, kako smo pred desetimi leti vplačevali delnice Petrola v javni ponudbi.

Banke so privatizacijo Ine pričakale pripravljene, saj že ponujajo kredite za nakup delnic (Raiffeisen banka in Privredna banka Zagreb). Tako spodbujanje nakupov je lahko "tricky", saj rast vrednosti delnic Ine ni zagotovljena. Je pa blizu tega, posebej če bo Ina ohranila trend tekočega poslovanja - po šestmesčnih rezultatih je čisti dobiček večji za 85 odstotkov. Slednje je sicer manj kot 112 odstotni porast dobička MOL-a v minulem četrtletju.

Sicer pa delnice Ine lahko kupijo tudi hrvaška podjetja, kar pomeni, da lahko tudi slovenske podružnice na Hrvaškem podajo nakupna naročila. Iz Poslovnega dnevnika povzeto:


3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Imam podjetje registrirano na Hrvaskem. A mogoce kdo ve, kako kupiti INO?
Hvala in LP
Tomaz

Matej Tomažin pravi ...

najbolje je, da povprašete na raiffesein na hrvaškem.

Anonimni pravi ...

Hvala.

 
Zgoraj zapisane misli so moje osebno razmišljanje in v nobenem primeru ne predstavljajo kakršnegakoli investicijskega priporočila. Za to se obrnite na vašega borznega posrednika...