sreda, november 15, 2006

MERCATORJEV DOBIČEK

Danes je Mercator, tako kot je pisalo v koledarju napovedanih objav, objavil rezultate poslovanja v prvih devetih mesecih. Pri tem so v obvestilu dva odstavka namenili o "izrednih" ter "primerljivih" dobičkih, s čimer se na prvi pogled pozabi na rezultate, ki so bili objavljeni ob takem času:

Projekt Era Mercatorju več kot služi za zniževanje računovodskega dobička, saj je bilo v lanskem letu oslabitev iz tega naslova za 4,1 milijarde oslabitev (2,6 oslabitev dobrega imena in 1,5 oslabitev osnovnih sredstev). Rezultat je lansko leto "trpel" tudi zaradi slabega tekočega poslovanja hrvaških podjetij Ere Tornado ter Trgohita - dodatnih 1,2 milijarde zaradi izgube iz poslovanja.

V letošnjem letu so se oslabitve Erinih objektov nadaljevale in sicer v neto višini 1,5 milijarde tolarjev. V prihodnje podobnih oslabitev na ta račun ne gre več pričakovati, zato lahko v pričakujemo konkretnejši porast dobička (proti 15 milijardam tolarjev), posebej, če se bo poslovanje hrvaških podjetij stabiliziralo..

Ni komentarjev:

 
Zgoraj zapisane misli so moje osebno razmišljanje in v nobenem primeru ne predstavljajo kakršnegakoli investicijskega priporočila. Za to se obrnite na vašega borznega posrednika...