nedelja, november 26, 2006

AMERIŠKI DOLAR V NEMILOSTI II.

Pred sedmimi meseci sem izpostavil "neprijazno" okolje, v katerem se nahaja ameriški dolar. Tokrat se je k temeljnim dejavnikom ponovno pridružil tehnični faktor (enega smo že dočakali spomladi, ko je bila zaključena takoimenova formacija glave in ramen):


Preboj konec minulega tedna je lahko začetek ponovne oslabitve ameriškega dolarja. Vprašanje pa ostaja seveda isto kot pred sedmimi meseci - Mislite, da so naša podjetja, banke ter drugi investitorji ustrezno zavarovani proti padcu dolarja?

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Malo off-topic.

Sklad MP-Balkan kotira tudi na borzi. Kakšen vstop bolj priporočate; direkten vložek v sklad ali preko borze. Sam tečaj sklada na borzi je podvržen špekulacijam in oceni posameznikov. Tako bi lahko v primeru padca dejanske vrednosti sklada, vrednost na borzi še hitreje padla? Kaj pomeni nakup delnice sklada za samo premoženje le tega? Večajo premoženje sklada samo direktna vplačila? Vaše mennje in izkušnje?

Anonimni pravi ...

brez zamere ampak totalno off topic

matej, ce bi bil se v $, bi se ti zdela trenutna uporaba FXE etf smiselna v tem trenutku?

vran

Matej Tomažin pravi ...

off topic torej:

za MP-Balkan - priporočam najugodnejšega - v primeru, da je na borzi tečaj višji od dejanske vrednosti povečane za vstopne stroške, potem je direktni vstop smiselen. Drugače pa preko borze, kar mislim, da bo v večini primerov držalo. Glede kupovanja etf-jev na Ljubljanski borzi nimam izkušenj, sodeč po prometih, pa ne gre za izstopajoče promete.

FXE je smiselna v kolikor misliš da bo dolar padel močneje navzdol.

Anonimni pravi ...

Matej, najlepša hvala za odgovor. Tudi sam nekako razmišljam v tej smeri. Bega me samo nekaj, kar ni v prospektu. Bom preveril pr MP.

 
Zgoraj zapisane misli so moje osebno razmišljanje in v nobenem primeru ne predstavljajo kakršnegakoli investicijskega priporočila. Za to se obrnite na vašega borznega posrednika...